Siepdesign is begonnen als een hobby, zoals zovelen kleine webshops. De jaren zijn voorbij gevlogen en inmiddels staat er een mooie webwinkel met handgemaakte producten voor de baby, de peuter en de ouders! De producten gaan zelfs over de Nederlandse grenzen, naar winkeliers in grote en kleine steden, van België naar Malta, via Portugal helemaal naar Finland! Siepdesign is een label voor dekens en accessoires voor de baby-en kinderkamer. Alles wordt met de hand gemaakt in Utrecht, van 100% katoen. 

Siep wil graag de allerkleinsten onder ons verwennen met zachte dekens en eigenzinnige knuffels die tot de verbeelding spreken en je beste vriendje worden. Siep is milieubewust en gaat voor 100% katoen, geen synthetische stoffen. Met de prints van de stoffen probeert Siep hier de nadruk op te leggen. Alle prints vind je terug in de natuur.Vandaar ook dat de stoffen, een keurmerk hebben, zoals Oeko-Tex  en is het niet prachtig dat we hierdoor niet alleen zorgen voor onze westerse kinderen maar ook voor de kinderen aan de andere kant van de wereld? Siepdesign focust zich op veilige, zachte en comfortabele producten voor baby’s. Spreekt dit je aan? Dan ben je bij Siepdesign zeker aan het juiste adres!
Elke bestelling die je plaatst wordt speciaal voor jou gemaakt, door Siep zelf, met alle liefde en zorg die kinderen en hun papa’s & mama’s verdienen!

Misschien ben je wel nieuwsgierig naar het gezicht achter Siep. Dat ben ik dus, Simone. Opgegroeid tussen de bossen van de provincie Utrecht.
In 2005 begon het idee op te borrelen voor de webwinkel. Ik was zwanger van mijn 3e zoon. Met de kinderen kwam ook de creativiteit weer naar boven. Achter de naaimachine maakte ik spulletjes voor de nieuwe babykamer. Waarom niet een webwinkel bouwen? We zien wel waar dat eindigt. In 2007 was de inschrijving bij de KvK een feit. Inmiddels zijn we 15 jaar verder. Niet altijd even intensief met de webwinkel bezig geweest door omstandigheden, en ook altijd nog voor de baas gewerkt.
Dat doe ik nog steeds. 3 Keer in de week kun je me vinden achter de receptie van een hotel in Utrecht.
De overige tijd gaat naar het gezin en de webshop. Of ik nog vrije tijd heb? Het is maar hoe je het bekijkt. Ik vind het nog steeds heel rustgevend om achter de naaimachine bezig te zijn. 😀

Door de milieubewuste keuze te maken, heeft me een andere manier van werken gegeven, nu bewaar ik alle restjes stof. Hier maak ik dan weer rammelaars, washandjes en de knuffelvriendjes van. Superleuk om te doen. In de toekomst wil ik van minder afval naar nul afvaldoel. Dozen worden herbruikt, probeer binnen NL zoveel mogelijk in te kopen, doe liever een dik vest aan dan de verwarming. Goede start, maar kan altijd beter natuurlijk.

Misschien weet je al dat ik een pop-up had op de twijnstraat in Utrecht. Wat een feest was dat! Het kriebelt nog steeds en ik hoop dat 2023 het jaar wordt van een nieuwe winkel/pop-up! Hieronder vind je linkjes naar de publicaties over de pop-up, misschien leuk om te lezen.

De Utrechtse kinderdekens van SiepDesign hebben eigen pop-upstore aan de Twijnstraat | De Utrechtse Internet Courant

Aan de Twijnstraat vind je een pop-up store met handgemaakte en duurzame babyspullen – indebuurt Utrecht