Organic Musselin

Sinds kort verkoopt Siep hydrofiele doeken met het organic musselin label. Maar wat houdt dit in?

Kies voor hydrofiel met het Organic Musselin label als een milieuvriendelijker en ethischer alternatief voor katoen.
Katoen is een van de meest gebruikte materialen in de textielindustrie. Geschat wordt dat katoenboeren in ontwikkelingslanden verantwoordelijk zijn voor driekwart van alle katoenproductie.
Helaas werken de boeren vaak onder slechte omstandigheden. Voor de productie van biologisch katoen zijn de omstandigheden veel beter. Biologisch katoen is in principe hetzelfde als gewoon katoen. Maar het productieproces van biologisch katoen is milieuvriendelijker en zorgt voor betere arbeidsomstandigheden. Wij bieden producten, gemaakt van dit biologische katoen, aan onder het label Organic Musselin.

Het productieproces van biologische Musselin
Om katoen op de reguliere manier tot textiel te verwerken, komen er een aantal schadelijke processen bij kijken. Zo wordt het textiel bijvoorbeeld gewassen met chemische middelen. Dit is niet alleen schadelijk voor de mensen die ermee werken, maar kan ook negatieve effecten hebben op onze huid in het eindproduct. De katoenindustrie verbruikt ook grote hoeveelheden water in landen waar een tekort aan water is. Onze stoffen met het label Organic Musselin worden tijdens het productieproces minder vaak gewassen en ondergaan geen chemische behandeling. Dit betekent onder meer dat er geen chemische stoffen worden gebruikt die schadelijk kunnen zijn voor het milieu of de gezondheid van de werknemers. Deze Organic Musselin stoffen staan dus voor een efficiënter waterverbruik, minder broeikasgassen en gezonde arbeidsomstandigheden.

Voordelige eigenschappen
Alle dubbel gaas (mousseline) bestaat uit 100% katoen. Fijne eigenschappen van dit katoen zijn comfort, vochtabsorptie en ademend vermogen, slijtvastheid en antistatische eigenschappen. En wat is nog beter? Al onze stoffen met het Organic Musselin label zijn net zo mooi of zelfs mooier dan het "normale" dubbel gaas. We hebben Organic Musselin stoffen in mooie heldere uni basis- en trendkleuren. Maar u vindt ook de mooiste rotary of digitale prints op onze Organic Musselin. Zelfs geborduurde werken zijn opgenomen in onze Organic Musselin collectie. Goed voor de mens en goed voor het milieu, lekker op de huid en volgens de laatste trends.

 

 

© 2009 - 2022 siepdesign | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel