Waarom stoppen kinderen alles in hun mond?

 

Photo by Colin 

Voeten, speelgoed, sleutels, lepels; alles verdwijnt in je baby’s mond.
Hiep Hoera,  het is maar een fase! Waarom vindt je baby het zo interessant om alles in zijn mond te stoppen?
Siep legt uit.

Tot ongeveer zeven maanden oud, kan je baby nog niet goed voelen met zijn handjes .
Vastpakken kan wel, maar de controle om het te voelen, prikken of ontdekken met zijn vingers, dat is er nog niet. Om toch dingen te kunnen bekijken en ontdekken stopt je baby alles in zijn mond.

Alles wat interessant lijkt te zijn stopt hij in zijn mond en onderzoekt het met zijn tong en tandvlees. Daar kan hij dus rustig een voorwerp onderzoeken én heeft hij meer zenuwen per millimeter dan bij de rest van zijn lichaam om in te schakelen.

Aangezien je baby ontzettend nieuwsgierig is, is het belangrijk om te zorgen dat er geen gevaarlijke voorwerpen in zijn buurt liggen. Let goed op klein speelgoed of ander spul wat hij makkelijk kan doorslikken of in kan stikken.

De meeste kinderen stoppen van alles in hun mond tot ze ruim twee jaar oud zijn. Natuurlijk gebruiken ze daar wel steeds vaker hun handen bij. Vanaf een maand of negen a tien. krijgen ze steeds meer de controle over hun vingertjes.
Spelen
handgemaakt speelgoed van biologisch katoen

Siepdesign heeft speeltjes die je met een gerust hart aan die kleine ontdekker kunt geven.
Alle speeltjes zijn zacht en van biologisch katoen. Ze zijn handgemaakt en komen uit eigen atelier. Ook de inkt die gebruikt word voor de print is milieuvriendelijk.

Schrijf je in voor de Siep  Update! Zo blijf je, als eerste, op de hoogte van nieuwe producten en krijg je daar ook nog eens korting op.

 

© 2009 - 2022 siepdesign | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel