Wat is biologisch katoen?

Bij de productie van biologisch katoen wordt gebruik gemaakt van technieken en materialen die een lage impact hebben op het milieu. Zo wordt de katoen verbouwd zonder gebruik van pesticiden of kunstmest en gesponnen zonder toevoeging van chemicaliën. Het gewas wordt op natuurlijke wijze beschermd tegen nadelige insecten door bijvoorbeeld gebruik te maken van vlinders. Dit alles zorgt ervoor dat biologisch katoen beter is voor zowel het milieu als voor de gezondheid van de katoenboeren en hun dieren.

Kinderdekens van biologisch katoen
Beddengoed van biologisch katoen is door zijn natuurlijkheid en de afwezigheid van irriterende kleurstoffen prettiger voor de gevoelige huid. Daarnaast blijkt dat het zachter en dikker is dan conventioneel katoen en daarom producten van biologisch katoen langer mee.
Dit komt doordat bij conventioneel katoen de vezels verzwakt worden door de chemicaliën die bij productie gebruikt worden. 
Bij Siepdesign hebben we bewust gekozen voor biologisch katoen voor onze kinderdekens.
Siep wil natuurlijk het beste voor jou kindje, maar ook voor het milieu!

Baby dekentjes Swaddle XXL Biologisch beddengoed  

 

Gecertificeerd biologisch katoen
Het biologisch katoen dat door Siepdesign gebruikt wordt is gecertificeerd. Dit betekent dat de productie van dit biologisch katoen door onafhankelijke organisaties scherp gecontroleerd wordt. De bekendste certificering van biologische vezels is de Global Organic Textile Standard, afgekort GOTS. Deze standaard hanteert zeer strenge criteria op zowel ecologisch als sociaal gebied.

Naast de benaming biologisch katoen wordt ook de Engelse term organic cotton veel gebruikt evenals bio-cotton of eco-katoen.

© 2009 - 2022 siepdesign | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel