Over Siep

Wie is die Siep toch?
Ik hoor het de laatste tijd wat vaker, dus hoogste tijd om mij eens voor te stellen!

Mijn naam is Simone.  Er was een periode dat ik regelmatig Siep genoemd werd. 
Ik ben moeder van 3 jongens. Toen ik begon met Siepdesign, was de jongste nog een baby. Inmiddels zijn het tieners.
Ik heb het altijd leuk gevonden om creatief bezig te zijn. Mijn moeder zat vaak achter de naaimachine en natuurlijk wilde ik dat ook leren. Soms werdt ze gek van me, omdat ik zo ongeduldig kon zijn. Sinds de kinderen is mijn geduld behoorlijk op de proef gesteld en heb ik geleerd dat je met geduld een hoop kunt bereiken. ;-)

Twee van mijn zoons hadden een hele gevoelige huid. Altijd jeuk, veel krabben en ik natuurlijk veel smeren.
Baby's en peuters hebben tere huidjes, dat is algemeen bekend. De huidige manier van katoenproductie gaat gepaard met veel chemicaliën die slecht zijn voor jouw baby, de katoenboeren, de mensen in hun omgeving en de natuur. Bedenk eens wat dat doet met een babyhuidje....
Heeft jou kindje last van huidirritaties of zelfs exceem?
Continu in de weer met crèmes en zalfjes, slapeloze nachten, stuk gekrabde huid?

Door gebruik van katoen met een certificaat, biologisch, oekotex of góts, help je niet alleen de katoenboeren en het millieu, maar ook je eigen baby, het geeft doorgaans minder snel irritaties en exceem e.d. veroorzaakt door chemicaliën.
Het zal echt niet direct huidirritatie doen overgaan, maar het helpt zeker de irritaties te verminderen. Ik heb het gezien bij mijn eigen kinderen. Als je beseft op hoeveel fronten het beter is om katoen met een keurmerk te gebruiken, waarom zou je het dan niet doen?
We willen tenslotte toch allemaal het beste voor onze kinderen.
Je zorgt dus niet alleen goed voor je eigen kind, maar zorgt ook voor een betere toekomst voor de kinderen aan de andere kant van onze aardbol. Hoe mooi is dat?

Heb je de documentaire The True Cost wel eens gezien?
Deze documentaire geeft heel duidelijk weer in wat voor een wereld wij momenteel leven. Ik was diep geraakt door het besef dat dit niet langer, op deze manier kan. We moeten ergens beginnen om dit te veranderen.
Hoe dan, vroeg ik me af. Het enige juiste antwoord is natuurlijk: begin bij jezelf!

Dit alles bij elkaar heeft ons geinspireert om een nieuwe weg in te gaan.  Vanaf heden worden alle producten alleen nog gemaakt van 100% katoen, meestal met oeko-tex  certificering.
Wanneer een product het label “OEKO-TEX® gecertificeerd” draagt, betekent dit dat het volledig vrij is van schadelijke chemicaliën en dat het veilig is voor mensen. Er wordt rekening gehouden met alle factoren die bij de productie van de stof komen kijken, zoals de verf die gebruikt wordt, de vezels waarmee de stof is geweven, de gebruikte voering, eventuele printpatronen en accessoires, zoals kwastjes en knoppen.

Lees ook het blog op de website van www.kidz-r-hipp.com en we staan ook in de top 7 van Plan Je Uitje: Top 7 Leukste Online en Offline Kinderwinkels In Utrecht e.o. 
Ook is er een leuk stukje geschreven in de Utrechtse UitAgenda op bladzij 8: https://issuu.com/uitagendautrecht/docs/uau-2020-057​

© 2009 - 2022 siepdesign | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel